Ondertussen gebeurt er in Haarlem veel op het gebied van gasvrij wonen. Zo zijn in Haarlem-Oost 21 zelfbouwers aan de slag met gasvrij wonen. De gemeente bereidt samen met bewoners en andere partijen de aanleg van een warmtenet in Meerwijk voor.

En nog veel meer Haarlemmers gaan zelf aan de slag. Van een compleet nieuw huis tot een kleine (groene) verbouwing. Lees de inspirerende verhalen en beleef mee hoe ze zich klaar maken voor een gasvrije toekomst.

Van klushuis naar…

1e paalborrel foto campagne cpovanatotz

Collectieve zelfbouw in de Amsterdamse buurt. In de Aberdingk Thijmstraat maken 21 zelfbouwers samen plannen om hun klushuizen duurzaam te verbouwen. Ze inspireren graag andere bewoners.

Lees meer >

Warmtenet Meerwijk

Meerwijk straatbeeld 1

In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar voor woningen en gebouwen. Ook Haarlem gaat van het aardgas af. Per wijk kijkt de gemeente welke andere mogelijkheden voor verwarmen, douchen en koken er zijn. Uit onderzoek blijkt dat in Meerwijk een warmtenet een grote kans van slagen heeft. Maar wat vinden bewoners van deze oplossing? We gingen de straat op en vroegen het aan bewoners in Meerwijk.

Lees meer >