Deze Haarlemmers gingen zelf aan de slag. Zij wonen steeds gasvrijer of wonen zelfs al aardgasvrij! Wil je meer weten over koken op inductie, de werking van een warmtepomp of zonnepanelen? Lees de inspirerende verhalen.

Heb jij je huis al aardgasvrij gemaakt of ben je op weg? En wil je jouw ervaringen delen? Neem contact met ons op.

Melissa

header_vloerverwarming

Melissa kocht een huis en sloeg meteen een put voor warmtekoudeopslag. Met vloerverwarming heeft ze nu comfortabele en energiezuinig woning. Haar huis kan helemaal zonder gas? Hoe deed ze dat?

Lees meer >

Arjan

Zonnepanelen- liggende foto Bibi Veth

Arjan is al een aantal jaren bezig zijn huis te verduurzamen. Het begon 8 jaar geleden met de aanschaf van zonnepanelen met 8 buren. Laat de zon maar schijnen.

Lees meer >

Bep en Fred

Bep en Fred van Hof van Egmond

Als huurders van een woning in het Hof van Egmond woont de familie Hoogland in een energieneutrale woning. Koken op inductie, hoe werkt dat nou?

Lees meer >

Andries

Stap voor stap nam Andries Tieleman zijn woning uit 1892 in het Garenkokerskwartier onder handen. Zijn energieverbruik is drastisch gedaald. Nu zet hij zijn kennis in voor de hele buurt met het buurtonderhoudsplan.

Lees meer >

Inge

Inge bespaart nu 1.000 euro per jaar aan energiekosten. Geld besparen was niet haar eerste doel maar dankzij de duurzaamheidslening van de gemeente heeft zij veel maatregelen toch kunnen nemen. De lening vindt Inge makkelijk af te lossen.

Lees meer >

Soner en Döne

Soner en Döne wonen met twee tienerdochters in een statig pand aan de Zijlweg. Ze kochten het huis acht jaar geleden in slechte staat en verbouwden het duurzaam. Isoleren bracht de energierekening enorm omlaag.

Lees meer >

Hans en Gerbrig

Een monument verbouwen tot aardgasvrij pand is een stuk moeilijker dan een gewoon huis. Met hulp van de Huizenaanpak pakten Hans en Gerbrig hun huis aan de Kloppersingel aan. Het resultaat: zeer geavanceerd hip historisch huis. En aardgasvrij!

Lees meer >

André en Frida

In een hoekwoning aan de William Boothstraat in Meerwijk woont André van Oort met zijn vrouw Frida. In de voormalige woningbouwwoning nam hij duurzame stappen. Zonnepanelen aan de zijwand van het huis en op het garage dak zijn het meest in het oog springend.

Lees meer >

Ferry

Ferry is besmet met het besparingsvirus. Energie besparen is routine. Met de was voor de pelletkachel en aangesloten schakelaars zodat apparaten niet nodeloos aan blijven staan. Ferry leeft aardgasvrij!

Lees meer >

Sjoerd

In 2017 verwijderde Sjoerd – nog net niet eigenhandig maar door het energiebedrijf – de gasaansluiting en gasmeter. Hij betaalt geen energiekosten meer. Welke fases heeft hij allemaal doorlopen?

Lees meer >